Dit zeggen anderen over mij


Interim -IB

Ik heb in schooljaar 2019-2020 met Marije mogen samenwerken, toen zij als interim ib'er mijn naaste collega was. Ik heb Marije ervaren als heel professioneel, als iemand die van aanpakken houdt, altijd meedacht en die haar ervaring, kennis en kunde steeds weer kon inzetten.
Dank je wel Marije, voor een leerzaam jaar!

Bianca Beimers, intern begeleider,  Lukasschool (ASKO)Interim -IB

Marije heeft afgelopen jaar als interim-IB'er haar vakmanschap ingezet voor de Lukasschool. 
Samen bouwen en doorgroeien en daarbij haar kennis en kunde optimaal kunnen gebruiken.
Met humor en bevlogenheid

Sebastiaan van Huet, directeur, Lukasschool (ASKO)Interim -IB

Marije en ik hebben een aantal maanden intensief samengewerkt, Zij als interim IB-er en ik als interim-directeur. Ik heb Marije leren kennen als een daadkrachtige, relativerende persoonlijkheid. Ze is analytisch heel sterk en heeft kennis van zaken. Marije weet complexe zaken dusdanig te verwoorden dat iedereen ermee om kan gaan en krijgt leerkrachten snel mee in de gewenste richting. Daarnaast is het ook nog heel plezierig om samen met Marije een opdracht uit te voeren. Ik kijk uit naar de volgende samenwerking.

 

Maarten Ebbing, de Roo Management& Advies
Opdracht: Sterrenschool Hilversum (STIP)Interim-IB

 

Dank je wel voor het brengen van wat rust en ondersteuning in het IB-landschap.

 

Rosanne van Lammeren, intern begeleider, De Bron Amsterdam (ASKO)

  

Interim-IB 

Marije heeft bij ons op school gewerkt als interim IB’er. Onze school heeft ongeveer 450 leerlingen. De eerste periode deed zij groep 1-4, de laatste drie maanden groep 1-8. Ondanks dat zij slechts 2-3 dagen per week werkte, waren alle leerkrachten tevreden.

 

Ik hoor terug van collega’s dat Marije een prettig persoon is, wat wordt gezegd wordt ook gedaan, ze is betrokken en ze is er voor ons als leerkrachten. Als directie kan ik zeggen dat Marije een goede sparringpartner is, op leerlingniveau, maar ook op schoolniveau. Marije bedankt!

 

Aafke Straat, adjunct-directeur, Kunstmagneetschool de Kraal Amsterdam (Staij) 

Verbetertraject 

Marije heeft onze school geholpen met het verbeteren van het leesonderwijs. Marije ging op zeer professionele manier te werk. Ze zorgde voor een heldere analyse, onderbouwd met data. Haar analyse heeft zij aan het team gepresenteerd en kreeg het team mee in haar enthousiasme.
Vervolgens ging het team aan de slag met de verbeterpunten en coachte Marije de collega's op een rustige en positieve wijze. Ook uit de klassenbezoeken haalt zij punten waar ze de teamleden mee verder brengt.

Ze heeft ervoor gezorgd dat leesplezier weer op de kaart staat bij leerlingen en leerkrachten en dat de lessen verbeterd zijn. Het team wil ontzettend graag dat Marije hetzelfde traject zou komen doen voor rekenen; een mooi compliment voor Marije; ze heeft echt kennis in te brengen en verpakt dat op een positieve en enthousiaste manier. 

Annemieke den Exter, locatiedirecteur,  Comeniusschool Naarden (Talent Primair)Interne begeleiding

Ik heb Marije leren kennen als een betrokken en scherpe collega, ze kan met een natuurlijk gemak de meest complexe onderwijssituatie vertalen naar een behapbaar plan van aanpak dat te begrijpen is voor iedereen. De kracht van eenvoud met behoud van een gedegen analyse.
Met een vrolijke en down to earth benadering staat ze voor gedegen onderwijskwaliteit voor ieder kind.  Ik ben onder de indruk geraakt van haar vermogen om snel en kernachtig een situatie te analyseren. Ik ervaar Marije als een betrokken mens en collega die oprecht geïnteresseerd is en dat maakt samenwerken heel fijn!

 

Erna Poolman, collega, IJburgCo-teaching

Dankzij Marije ben ik me bewust geworden van een aantal grote, maar ook vooral kleine dingen die er heel erg toe doen tijdens het lesgeven.

 

Romy, leerkracht, Catherinaschool Amsterdam (ASKO)

  

Co-teaching

Een hele fijne samenwerking gehad! Hele gerichte feedback en vooral veel goede, bruikbare tips.
Door sommige kleine aanpassingen merkte ik al een wereld van verschil!
Marije heeft me echt geholpen, ik sta nu veel beter voor de klas!

 

Suzanne, leerkracht, Daltonschool Neptunus Amsterdam (AMOS)