Missie: Leesbegrip

Richting het einde van de basisschool hebben veel lezer het technisch lezen afgerond. Maar er is nog steeds veel om te leren.
Hoe je het leesonderwijs op zo’n manier inricht dat dit ook voor leerlingen in de bovenbouw zinvol is, leer je tijdens deze studiedag.
Uiteraard is er ook veel aandacht voor het leren gebruiken van teksten voor het studerend lezen.

Deze fase van het lezen is belangrijk, hier werk je de hele basisschool immers naar toe: leerlingen kunnen gebruik maken van teksten. Dat betekent ook dat het leesonderwijs in de bovenbouw pas tot bloei komt, wanneer het leesonderwijs in de rest van de school staat als een huis.
Speciaal daarom is er het traject: “Van leren lezen naar lezen om te leren”

Wat leer je?
Nadat leerlingen de techniek van het lezen voldoende beheersen, begint het feest eigenlijk pas echt. Het doel van ons leesonderwijs is immers het leren gebruiken van teksten voor bijvoorbeeld studie of het kunnen uitvoeren van noodzakelijke handelingen.

We bekijken de inrichting van het leesonderwijs in de bovenbouw voor de hele groep en dat kleine groepje leerlingen dat AVI PLUS nog niet haalt. Je leert bepalen welke teksten geschikt zijn voor begrijpend en verdiepend leeslessen. We bereiden een tekst voor, zodat je lessen daarna elke keer ijzersterk zijn. Na het volgen van deze training weet je zeker dat jouw leerlingen uit alle teksten halen wat er in zit.

 

Voor wie?
Deze studiedag is zeer geschikt voor leerkrachten in de bovenbouwgroepen .
Maar natuurlijk ook voor iedereen die meer wil weten over verdiepend technisch lezen.

Deze module is onderdeel van het traject “Van leren lezen naar lezen om te leren”. Speciaal voor die scholen die van al hun leerlingen sterke lezers willen maken.

Ook te boeken als E-learning.

Praktische informatie

  • Studiedag van 2 uur
  • Maximale groepsgrootte 15 deelnemers
  • Theorie en praktijk
  • Goede teksten leren selecteren
  • Krachtige lessen voorbereiden
  • Ook te boeken als onderdeel van een traject.
€315,-
vrijgesteld van BTW Meer deelnemers? Neem contact op

Reacties van deelnemers

“Nu weet ik hoe ik op een zinvolle manier invulling geef aan mijn leeslessen”

“Geïnspireerd. Zoveel zin om aan de slag te gaan met mijn leesonderwijs”

Scroll naar boven