Deze kinderboeken wil je hebben!

Een goed gevulde uitdagende boekenkast doet wonderen voor het leesplezier.
In deze lijst vind je 10 van mijn favoriete leesboeken.
Zie je een boek dat je hebben wil?
Klik op de titel en je kan het boek direct bestellen.

1. Ik wou dat ik een vogel was
Voor elke dag een nieuw natuurgedicht. En alsof dat al genoeg reden zou zijn, is dit boek zijn de platen in dit boek ook nog eens om van te smullen.

2. Snip
Over het vogeltje dat niet durfde te vliegen en niet naar het zuiden kon vliegen.
Een lief prentenboek, met opnieuw mooie platen, over verschillende thema’s zoals lef, elkaar helpen en vriendschappen.

3. Evi en Eenhoorn

Het boek dat mijn dochter aan het lezen kreeg, mag natuurlijk niet ontbreken.
Inmiddels is er een hele serie van deze graphic novels.

4. Draakje Vurig
Snap je maar niet waarom die ene leerling ineens lijkt te ontploffen? Draakje Vurig legt jou en het kind uit hoe dat kan. De platen laten zien wat er gebeurt in je lijf en de korte teksten zijn op rijm.

5. Dino’s bestaan niet

Wauw! Tijdens het voorlezen ontdekken kinderen in de kleurige uitklapbare platen waar de dino’s verstopt zitten. Genieten, dit boek en een van de favorieten van mijn zoon voor het slapen gaan. Misschien ook wel, omdat hij extra lang kan doen over het zoeken van alle dino’s. 😉

6. De gebroeders Leeuwenhart
Elke keer wanneer ik dit boek zie, ben ik even terug op de basisschool. Ik zie mezelf nog zo over mijn tafel hangen, terwijl mijn eigen meester dit boek voorlas. Avontuur en moed gaan samen met verlies en verdriet. Ben je meer een Jonatan of meer een Kruimel?

7. Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Ik ga voor dit soort kaften en moet zo’n boek dan ook echt even vasthouden.
Eenmaal opengeslagen, ontdek je allemaal leuke en bijzondere weetjes over dieren.

8. Wit
Dit is echt zo’n prentenboek dat je een paar keer achter elkaar leest. Hoewel het inmiddels helemaal niet meer het seizoen is voor dit boek, wil je deze toch wel echt in de kast hebben staan. Het verhaal gaat over een bijzondere vriendschap tussen een sneeuwpop en een meisje. Ze neemt hem mee naar binnen, maar komt er dan achter dat de sneeuwpop er helemaal niet tegen kan….

10. Het escapeboek

Ik houd van hersenkrakers, escaperooms én boeken. Dit boek lees je niet in één ruk van voor tot achter uit, maar door de puzzels in het boek op te lossen, ontdek je in welke volgorde je het boek moet lezen.

9. De grijpgrip
Toen ik nog voor de klas stond, was dit mijn vaste voorleesboek. Een heerlijk, spannend boek vol met fantasie en humor. Door de dubbele laag in het boek, ook prima om met de bovenbouw te lezen en verder uit te diepen.

Wil je je kinderen echt aan het lezen krijgen?
Lees hier waarom je die boekentafel beter de deur uit kan doen!

Scroll naar boven